Toimintaperiaatteet

Arvot

Helppous
Meille on kunnia-asia, että turvallisille ja suunnitelluille retkille on kaikkien halukkaiden helppo lähteä myös ex tempore.

Yhteisöllisyys
Jokainen kohtaaminen on tärkeä. Yhdessä jaetut hetket jalostavat retkikokemuksen ainutlaatuisuutta, elämyksellisyyttä ja arvoa.

Vastuullisuus
Vastuullisuus näkyy kaikessa tekemisessä niin liiketoimintaa ohjaavana arvona kuin palveluiden suunnittelemisen lähtökohtana.

Missio ja visio

Missio
Kaikille tulisi tarjota mahdollisuus nauttia luonnosta ja saada hyvinvointia lisääviä luontokokemuksia tasavertaisesti.

Visio
Visionamme on nostattaa luonto- ja kalastusmatkailun arvoa niin suomalaisten kuin ulkomaisten matkailijoiden parissa.

COVID-19 pandemian aikainen asiakasturvallisuus

Noudatamme retkillämme viranomaisten asetuksia ja suosituksia Covid-19 -pandemian aikana sekä päivitämme tarvittaessa toimenpiteitämme. Muistutamme asiakkaitamme suositusten mukaisesta toiminnasta:

Retkillä
Noudatamme turvavälejä myös ulkona retkeiltäessä.
Käsidesiä on saatavilla retkien aikana.
Suosittelemme kasvomaskien käyttöä retkien aikana.

Ruokailu
Käytämme suojakäsineitä ja kasvomaskeja ruuan valmistuksen yhteydessä.

Välineet
Retkiin sisältyvät varusteet kuten kalastusvälineiden tartuntapinnat pyyhitään desinfiointiaineella jokaisen retken jälkeen.

Olethan meihin yhteydessä, mikäli kaipaat lisätietoa pandemian aikana.

Asiakas- ja retkiturvallisuus

Onnistunut retki alkaa aina huolellisella turvallisuussuunnitelmalla.

Riskien ennakointi ja hallinta yleisesti
Dokumentoimme tietosuojalain velvoitteiden mukaan
retkille osallistuvat henkilöt. Palveluiden ennakkosuunnittelussa otetaan erityisesti huomioon esimerkiksi säätiedotuksissa tulevat säätilan odotettavissa olevat muutokset.

Säännösten mukaisesti tarkastamme ja huollamme ensiapuvälineistön ja huolehdimme muusta tarvittavasta pelastusvälineistöstä.

Toimimme retkillä aina turvallisen veneilyn periaatteita noudattaen: kunnioitamme muita veneilijöitä ja huolehdimme sekä veneen että matkustajien turvallisuudesta.

Turvallisuussuunnitelma kattaa toiminnan onnettomuuden  tai vahinkotilanteiden jälkeen. Tilanteita on kartoitettu riskikartoituksella mm. veden varaan joutuminen, kalastusvälineillä sattunut onnettomuus, yleiset retkeilyonnettomuudet, sairaskohtaukset, eksymiset, sääolosuhteista johtuvat vaaratilanteet, tulivahingot ja myrkytysonnettomuudet.

Oppaamme
Oppaan tehtävänä on huolehtia palvelun turvallisesta sujumisesta ja ääritilanteissa hänen on myös keskeytettävä tapahtuma esimerkiksi sääolosuhteiden tai vakavan loukkaantumisen niin vaatiessa.

Oppaidemme hyväksytyt kurssit ja tutkinnot

  • Vuokraveneen kuljettajan tutkinto
  • Kalatalouden ammattitutkinto kalastusopastuksen osaamisalalta
  • Pelastus- ja ensiaputaitokurssi (EA1 ja EA2)
  • Hygieniapassi
  • Matkailualan turvallisuuspassi
  • Oppaillamme on pitkäaikainen kokemus alueen vesistöistä

Asiakasohjeet

  • Asiakkaillemme pidetään ennen retkelle lähtöä turvallisuusselvitys. Selvitys käsittää tarkan selvityksen ensiapuvälineistöstä (EA-laukku, sammutin), turvallisuussuunnitelman esittely ja hätätilanneohjeen sijaintipaikka. Jokaiselle on tiedossaan oppaan puhelinnumero ongelmatilanteita varten.
  • Mikäli asiakkaamme on silminnähden päihteiden vaikutuksen alaisena, häntä ei voida ottaa tapahtumaan mukaan.
  • Asiakkaillemme on ohjeistettu oikeantyyppinen sään mukainen pukeutuminen. (jalkineet, kerrospukeutuminen, tuulenpitävä asu ja päähine)
  • Opas huolehtii myös itseensä kohdistuvista riskeistä ja määrää jokaiselle retkelle ensisijaisen vastuuhenkilön asiakkaiden joukosta.

Onnettomuus tai vahinkotilanne

Tapaturman sattuessa tiedostusvastuussa ovat oppaat Mikko Ojala ja Teemu Inomaa. Tiedotusvastuu kattaa viranomaistiedotukset ja muut onnettomuus- ja tapahtumailmoitukset sekä kirjaukset ja dokumentoinnit suunnitelman mukaan. Oppaat huolehtivat onnettomuuspaikalla osalliset ammattimaisen kriisiavun pariin.

Vastuullisuus

Liikumme luonnossa ja vesistöissä kunnioittavasti. Oppaamme neuvovat sinua kaikissa vastuulliseen retkeilyyn liittyvissä asioissa. Olemme suunnitelleet retket luontoa ja sen elämää kunnioittaen. Noudatamme jokamiehenoikeuksia sekä retkietikettiä. Huomioithan, että jokamiehenoikeudet eivät päde kansallis- ja luonnonpuistoissa.

Voit tutustua ohjeisiin täältä (luonto.fi)

Green Care

Haluamme tarjota retkillä asiakkaillemme mielen hyvinvointia tuottavia kokemuksia. Green Care -osaamisemme painottuu retkien huolelliseen suunnitteluun, jossa huomioidaan hyvinvointia tuottavat elementit ja menetelmät kokonaisuuden tukena. Hyvinvointia lisäävät vaikutukset syntyvät muun muassa osallisuuden ja kokemuksellisuuden avulla. Green Care -menetelmät soveltuvat erityisen hyvin yhteisöllisten kokemusten hakemiseen eri ikäryhmissä ja erityisesti kuntoutujien parissa.

Hyvinvointia luonnosta